Belediye Sitesi
  • Daha iyi bir Ihlara için birlikte çalışacağız ihlara.bel.tr
  • Hizmet için varız ihlara.bel.tr
  • Hoşgeldiniz Ihlara Belediyesi ihlara.bel.tr
  • Haber Başlık : Ihlara Vadisi yürüyüşü gerçekleşti.
  • Haber Konu : Ihlara Vadisi yürüyüşü gerçekleşti.
  • Haber Tarih : 31.01.2020
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Ihlara Vadisi yürüyüşü gerçekleşti.
Aksarayda Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla geleneksel Ihlara Vadisi yürüyüşü gerçekleştirildi.
İnsani Yardım Vakfının Acil Müdahale ve Arama Kurtarma ekiplerince, Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda şehit olan askerler anısına Kapadokyanın incisi Ihlara Vadisinde yürüyüş düzenlendi.
Kar yağışının yer yer etkili olmasına rağmen yürüyüşe katılan öğrenciler ve İHH ekipleri, yaklaşık 400 basamakla inilen Ihlara Vadisinin eşsiz güzelliğini izledi. İHH Acil Müdahale ve Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Vedat Dirican, yaptığı açıklamada, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yürüyüş yaptıklarını ve bu yürüyüşü şehitlere adadıklarını söyledi. Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan da 15-22 Nisanda tüm Türkiyede kutlanan Turizm Haftasının Aksarayda geleneksel 14 kilometrelik Ihlara Vadisi yürüyüşü ile devam ettiğini aktardı.
Geçen yıl Ihlara Vadisine 501 bin ziyaretçinin geldiğini belirten Doğan, turizm sezonunun çok iyi başladığını, 2019 hedeflerinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.
Yürüyüşe, Güzelyurt Kaymakamı Muhammet Tugay, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Değirmencioğlu, Ihlara Belde Belediye Başkanı Ahmet Dinç ve çok sayıda kişi katıldı.

Haber AA
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf